hr | en

Zatvaranje 57. Glazbeni večeri u Donatu

Objavljeno: 2017-08-10

Završnica ovogodišnjeg izdanja Glazbenih večeri u Sv. Donatu, u četvrtak, 10. kolovoza 2017., pripala je ansamblu Synergia6.


57. GLAZBENE VEČERI U SV. DONATU

Međunarodni ljetni glazbeni festival

Zadar, Hrvatska

13. 7. – 10. 8. 2017.

 

Četvrtak, 10. 8.

Crkva Sv. Donata, 21 h

Synergia6

NEMANJA RADULOVIĆ, violina
DEJAN SINADINOVIĆ, klavir
TIJANA MILOŠEVIĆ, violina
KSENIJA MILOŠEVIĆ, violina
MILAN MILOŠEVIĆ, klarinet
ŽARKO PERIŠIĆ, fagot

M. Glinka, S. Robinovitch, A. Hačaturjan, W. A. Mozart

Zasigurno najpoznatiji član ansambla je Nemanja Radulović, svjetski proslavljeni violinist iz Srbije. Umjetnik koji snima ekskluzivno za Deutsche Grammophon i koji je osvojio sve najveće svjetske pozornice plijeni pažnju svojim neformalnim imidžom, a ponajviše i iskonskom, prirođenom muzikalnošću i nevjerojatnom virtuoznošću.

Ansambl čine još i pijanist Dejan Sinadinović, redoviti profesor na Fakultetu muzičke umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu, Tijana Milošević glazbenica koja je kao osamnaestogodišnjakinja postala najmlađa koncertna majstorica Beogradske filharmonije, violinistica Ksenija Milošević, doktorandica na Fakultetu muzičke umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu, klarinetist Milan Milošević profesor klarineta i direktor Muzičkog odsjeka na Vancouverskom koledžu u Kanadi i Žarko Perišić, fagotist Simfonijskog orkestra HRT – a i profesor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Ovaj ansambl u zadarskoj Rotondi publici će priuštiti uistinu spektakularnu završnicu Večeri. Na programu će biti djela remek djela komorne glazbe iz pera Mihaila Glinke, Arama Hačaturjana i Wolfganga Amadeusa Mozarta te djelo Sida Robinovitcha suvremenog kanadskog skladatelja.

 

Prodaja ulaznica:
Kneževa palača od 11 do 13 i 19 do 21 h
Ispred koncertnog prostora sat vremena prije početka
www.ulaznice.hr

 
 

Nazad